neděle 12. května 2013

Češi podlehli Kanadě 1:2

V první třetině hrál náš tým velice dobře. Po předešlých hrůzostrašných výkonech konečně zabral a s Kanadou odehrál rovnocennou partii. Sice jsme opět jako první inkasovali z přesilové hry Kanady. Voráček za brankou atakoval brankáře Smithe a ten souboj značně přifilmoval, ale na rozhodčího to zabralo a poslal Voráčka na dvě minuty. Kanaďané přesilovou hru využili a ujali se vedení 1:0. Puk za Pavelcova záda tečoval před brankou clonící Simmonds, který při výluce NHL hrál pár zápasů v Liberci. Nicméně naši se nevzdali a zhruba tři minuty před koncem první třetiny vyrovnali. Po střele Martina Hanzala se k dorážce dostal bojovník Petr Koukal a překonal kanadského brankáře a vyrovnal na 1:1.
      V druhé třetině tempo hry trochu upadlo. Hlavně tedy z naší strany a to po sérii vyloučení. Naši měli sice výhodu pětiminutové přesilové hry po zákroku na Zbyňka Irgla, který byl zezadu sražen na mantinel a utrpěl při tom tržnou ránu na kořeni nosu. Dále ale pokračoval v zápase po malém ošetření. Přesilovku jsme ale nevyužili, naopak při boji o kotouč fauloval Hanzal a hrálo se 4 na 4. Ke konci třetiny jsme se dostali pod tlak díky našim vyloučením, které byly nutno dodat, zcela zbytečné. Nejprve za hru v šesti lidech a pak za zdržování hry. Kotouč vyhodil Petr Čáslava. 
      Ve třetí třetině jsme bohužel inkasovali další gól po parádní akci Skinnera. Naši nestačili vystřídat celou formaci a unavený Čáslava nedokázal Skinnera zastavit a nechal ho objet branku. Ten pak puk posunul před bránu, kde si ho Pavelec sám srazil do branky. A prohrávali jsme 1:2. To byla podle mého názoru veliká chyba Pavelce, který tak po parádních zákrocích udělal hrubku a hodil stín na svoje dosavadní výkony. Naši se v závěru nadechovali na závěrečný nápor. Bohužel žádný tlak se nekonal, a to díky dvěma vyloučením po sobě. Českému týmu pak nezbyl čas na vyrovnání. Zvláště druhé vyloučení Šmída bylo ale podle mě velmi přísné a rozhodčí si ho rozhodně mohl odpustit. To ale nemění nic na výsledku a budeme muset počkat na zápas Švýcarsko Norsko. Pokud Švýcarsko vyhraje, zahrajeme si s Norskem o postup do čtvrtfinále, pokud ne pojedeme domů. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za komentář.