úterý 14. května 2013

Češi porazili Norsko a jsou ve čtvrtfinále

Český tým začal zápas s Norskem podle našich představ a velmi brzo se dostal do vedení. První gól dal Tomáš Fleischmann  po závaru před brankou, kdy puk za záda Haugena doslova dotlačil. Byl to i zároveň první gól Fleischmanna na turnaji. Druhý gól dal také Tomáš Fleischmann, a to po chybě gólmana Norska. Ten si nepohlídal bližší tyčku a dostal puk mezi betony. Třetí gól naši přidali po vynikající akci Tomáše Plekance, který vyhrál buly směrem dopředu, obešel tak svého soupeře na vhazování, a přihrál do strany Jiřímu Tlustému a ten výbornou střelou k tyči zvýšil na 3:0. Potom Norové vystřídali brankáře, ale ani to jim už nepomohlo.
     Ve druhé třetině český tým navázal na vynikající výkon a přidal ještě dva góly. Nejprve Martin Hanzal po akci Voráčka, potom Zbyněk Michálek. Ten se trefil dokonce v poslední sekundě druhé třetiny a definitivně tak pohřbil všechny naděje Norů. Po druhé třetině byl stav tedy 5:0.
    Ve třetí třetině se zápas trochu blížil exhibici. Norové nebyli vůbec schopní vytvořit nějaký tlak, nebo vytvořit si gólové šance. Za celý zápas měli snad jen dvě a vystřelili pouze něco málo nad 10 střel, což je zoufale málo. Norové vypadali, jako kdyby už neměli síly. To bylo vidět i v jejich předchozích zápasech. Naši ve třetí třetině ještě přidali dvě branky a upravili na konečných 7:0. Trefil se Radim Vrbata po individuální akci a Zbyněk Irgl. Radim Vrbata si svůj gól prakticky vypracoval sám. Objel branku a nadvakrát překonal brankáře. To gól Zbyňka Irgla na 7:0 byl zakončením parádní akce. Zpoza branky přihrál Hubáček Jiřímu Novotnému a ten zadovkou přihrál na Irgla, který nechytatelnou střelou překonal brankáře Norska. Ještě stojí za zmínku, že na posledních 5 minut poslal Alois Hadamczik do branky Pavla Francouze. To byl podle mě sympatický tah a Francouz tak mohl nasát atmosféru mistrovství světa.
   Naši tak nakonec zvládli rozhodující zápas o čtvrtfinále s přehledem a mohou se chystat znovu na Švýcarsko. V dnešním zápase hrál výborně Tomáš Plekanec, který si připsal tři asistence. Probudil se také Jiří Tlustý a Tomáš Fleschmann. Tihle dva odehráli zatím nejlepší utkání na mistrovství světa. Parádně zase hrál i Tomáš Hertl, kterému k dokonalosti chybí už jen ten gól. Zítra má český tým volno a pozítří bude zápas o všechno se Švýcarskem a já pevně věřím, že podruhé Švýcaři nevyhrají :).   

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za komentář.