čtvrtek 9. května 2013

Češi porazili se štěstím Dánsko

První třetina by z naší strany znovu celkem mdlá a ospalá. Naši se jen stěží dostávali do šancí. I když hned na začátku zápasu udělal jeden z Dánů chybu v rozehrávce a Zbyněk Irgl jel sám na brankáře. Nicméně svoji šanci neproměnil a trefil pouze tyčku. Pak už český tým znovu hrál jako v předchozích zápasech. Málo střelby i přes dvě přesilové hry. Střelba byla v první třetině opět žalostná. Dánové se prakticky do ničeho pořádného během prvního dějství nedostaly. Za zmínku stojí snad dvě pořádné střely a celkem slušné šance. Pozorný Pavelec ale vše zlikvidoval.
        Ve druhé třetině se naši bohužel opět vrátili ke svému katastrofálnímu výkonu z předešlých zápasů. A bída tak pokračovala. Neschopnost českého týmu dát gól byla naprosto zřetelná. I díky tomu skončila i druhá třetina bez branek a zůstával stav 0:0. 
        Třetí třetina přinesla konečně nějaké góly. Jako první se trefil obránce Michálek a otevřel skóre. Jeho gól ale nevyplynul ze žádného tlaku nebo herní převahy naší reprezentace. Byl zcela náhodný, po přejetí modré čáry napřáhl a trefil přesně k tyči nad beton brankáře. Tím ale herní bída našeho týmu nekončila, naopak. Našim se v zápase opět nedařilo vůbec nic. Znovu byli naši hráči jako zpomalení. Nikdo neudělal rychlejší krok, nikdo pořádně nestřílel. A tak Dánové těsně před koncem třetí třetiny zaslouženě vyrovnali na 1:1. Poté následovalo prodloužení, kde náš tým dokonce dostal výhodu přesilové hry. Ani tu však naši nedokázali využít a tak následovaly nájezdy. V nájezdech málem český tým dokonal dnešní hrozný výkon prohrou, když nájezd proměnil jeden z dánských útočníků. Jiří Hudler ale naštěstí v poslední třetí sérii vyrovnal na 1:1. Nájezdy pokračovaly a jen díky Zbyňku Irglovi, který dal dva góly, jsme zápas vyhráli na nájezdy a připsali si důležité dva body do tabulky.
         Ještě si neodpustím komentář výkonu některých našich hráčů. Zase hrál naprosto hrozně Jan Hejda a tentokrát i s Čáslavou. Tato obranná dvojice dělala znovu jednu chybu za druhou a byla i u inkasovaného gólu.  Zase naprosto tragický byl i Hanzal, který je celé mistrovství zcela bez pohybu. Také Vrbata s Fleischmannem byli celý zápas neviditelní. Jediný koho bych mohl pochválit byl paradoxně dopsaný Koukal a možná Voráček. Také Ondra Pavelec podle mého názoru chytal dobře a vychytal i nájezdy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za komentář.