středa 22. května 2013

Vítězem MS 2013 jsou Švédové, příště už do Běloruska

Vítězem letošního šampionátu se stali Švédové a to naprosto zaslouženě. Ve finále celkem s přehledem přehráli letošní překvapení ze Švýcarska a vybojovali další titul. Švýcaři sice ze začátku zápasu hodně kousali a ujali se dokonce vedení 1:0, ale Švédové se nesložili a naopak zabrali. Od poloviny první třetiny už bylo na ledě pouze jedno mužstvo. Celý obrat řídili znovu bratři Sedinové. Švédové nakonec vyhráli 5:1 a nedali Švýcarům nejmenší šanci se zápasem něco udělat. Nicméně pro Švýcaři je to také skvělý úspěch. Švýcarsko získalo na mistrovství světa medaili po dlouhých 60ti letech a znovu tu stříbrnou. Na titul si budou muset ještě tedy počkat.

Letošní mistrovství světa v hokeji tedy skončilo a příští rok se přesouvá do Běloruska do města Minsk. Doufám, že v Bělorusko bude mnohem lepší atmosféra i návštěvnost, než ve Švédsku. Musím říct, že takhle špatná dvě mistrovství světa, z hlediska organizace, jsem ještě neviděl. A dost mě překvapuje, že je to právě v takovýchto tradičních hokejových zemích. Tak uvidíme příště. Příští sezóna je i ta olympijská, takže se nejdříve dozvíme olympijského vítěze. Poté bude následovat MS v Bělorusku. Popravdě moc nechápu, že se v olympijském roce hraje i mistrovství světa. Trochu zbytečnost, ale budiž. 

1 komentář:

  1. Před pár lety mistři, letos švédské brusle vypadly už ve skupině. Jako ne že bych jim to přál, určitě ne proti Rusku. Na druhou stranu ten výkon byl fakt mizerný, pomalu jako Francie na EURU 2020, která tam přijela jako hotový mistr a šla domů po prohře s Dánskem. Zaslouženě. :)

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář.